REGIO: – In Antwerpen loopt op dit moment de 75ste boekenbeurs. Naar jaarlijkse traditie stellen we dan enkele recent verschenen boeken van schrijvers uit de regio voor.

Stripverhaal: Van Bruane – Hoofdstuk 2 – Magrite en het Maldoror boek
Op de boekenbeurs werd dinsdag de nieuwe hardcover stripreeks ‘Van Bruane’ naar een scenario van Danny Verbist (Dilbeek) en met tekeningen van De Marck (Jette) voorgesteld aan het publiek.

Danny Verbist : “Gerard ‘Geert’ van Bruaene, is voor velen een onbekende gebleven, wat jammer is. Hij was zo vaak, rechtstreeks of onrechtstreeks, betrokken bij grootse gebeurtenissen die de kunstgeschiedenis in positieve zin hebben bepaald. Daarom vertellen wij fragmenten uit zijn niet alledaags leven… zoals het misschien zou kunnen geweest zijn… Zijn café, “Het Goudblommeke in Papier”, is vandaag de dag nog steeds het lievelingscafé van schilders, schrijvers en mensen met een brede historische en culturele belangstelling.
Het stripverhaal dat we u in realistische tekenstijl brengen is fictie, maar de gebeurtenissen, de decors en kleine details zijn gestoeld op historische feiten en op getuigenissen uit die tijd. De geschiedenis van Geert van Bruaene is dan ook alleen maar bedoeld als doorgeefluik van het beeld dat wijzelf van hem hebben gevormd na verschillende jaren studie over en omtrent deze bijzondere man. “
meer info: www.geuzeinfo.com/index.php/Boekenwereld/380-van-bruane-hoofdstuk-2-magrite-en-het-maldoror-boek

De lijkenpikker van Benny Baudewyns uit Dilbeek
Wat als je levend in een doodskist terecht komt?
Ronny Tervaete is begrafenisondernemer. Een eerbaar beroep ware het niet dat de concurrentie moordend is. Vooral begrafenisondernemer Verbeke maakt hem het werken lastig. De situatie begint echt verwarrend te worden wanneer Tervaete merkt dat er een ander lijk in een door hem bestelde doodkist ligt, een lijk dat tot de klandizie van Verbeke behoort.
meer info: www.geuzeinfo.com/index.php/Baudewyns-Benny/379-de-lijkenpikker-van-benny-baudewyns

Amulet van Roger H Schoemans (Beersel)
Vlijtingen. De schepbak van een baggerkraan vist een verminkt babylijkje uit een sloot. Het lijk is in stukken gesneden, hoofdje en beide armen ontbreken.
Het journalistenduo Joosten en Schraepen bijt zich vast in de zaak. Heeft kraanman Jacky Jamart iets met de moord te maken? Hun werk wordt serieus bemoeilijkt door ‘barakkenman’ Jeannot, de
vervaarlijke grootvader van Jacky en beruchte patriarch van het geslacht Jamart. Één na één komen de
vele duistere geheimen van de familie Jamart boven. Verhalen over moorden, achterklap, geld en
hekserij. En dan komt de afkomst van de vermoordde baby aan het licht: een albinojongetje uit
Centraal-Afrika…
meer info: www.geuzeinfo.com/index.php/Schoemans-Roger/377-amulet-van-roger-h-schoemans

Eva, de vriendin van mijn vriend van Mario Demesmaeker (Sint-Martens-Lennik)
Alex en zijn beste vriend David zijn gek op voetballen. Het is Davids grote droom om profvoetballer te worden. Maar zijn droom doet hem alles en iedereen vergeten, ook zijn kersverse vriendin Eva. Wanneer David Alex en Eva aan elkaar voorstelt, voelt Alex iets wat hij nog nooit gevoeld heeft. Is hij verliefd op Eva? Maar zij is de vriendin van zijn beste vriend! Alex schuift zijn gevoelens opzij. Na een poosje merkt hij evenwel dat David en Eva op vele vlakken van elkaar verschillen en dat hij zelf veel meer met haar gemeen heeft. Hij raakt helemaal in de knoop met zichzelf.
meer info: www.geuzeinfo.com/index.php/Demesmaeker-Mario/374-eva-de-vriendin-van-mijn-vriend-mario-demesmaeker

‘Het Duivelsdozijn’ van Christian De Coninck (Asse)
Michiel De Groot, een ervaren duikinstructeur, verliest een van zijn teamgenoten bij een duiktrip in de Oosterschelde. Alles wijst op een ongeval. De tienjarige zoon van het slachtoffer gelooft echter in kwaad opzet. Hij kan commissaris Goris van de Brusselse politie en zijn assistent Pauwels overtuigen om de zaak te onderzoeken.
Enkele dagen later rijdt een collega van de overledene in het kanaal van Brussel en verdrinkt. Beide slachtoffers werkten bij een farmaceutische firma die nieuwe medicijnen ontwikkelt. Goris gelooft niet in dat soort toeval. Wie hier achter zit heeft geld én hersenen. Hij bijt zich als een terriër vast in de zaak.
Goris en Pauwels hebben in hun loopbaan al heel wat gevaren getrotseerd. Maar als ze oog in oog staan met een van de briljantste en gevaarlijkste wetenschappers ter wereld, schieten alle kneepjes van het politievak tekort.
meer info: www.geuzeinfo.com/index.php/De-Coninck-Christian/360-christian-de-coninck-duivelsdozijn

zie ook onze vorige tips van Literatuur uit de regio: KLIK HIER

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: