BELGIË: – Rond Middernacht, na een week onderhandelen, werden de acht federale onderhandelaars het eens over een gerechtelijke splitsing van het arrondissement BHV.

Het bestaande parket zou worden gesplitst in een Vlaams parket Halle-Vilvoorde en een tweetalig parket Brussel. Door de splitsing zal er dus een apart vervolgingsbeleid kunnen worden gevoerd in Brussel enerzijds en Halle-Vilvoorde anderzijds.

Het nieuwe parket Halle-Vilvoorde komt onder leiding van een Nederlandstalige procureur, een derde van de magistraten moet tweetalig zijn. Bovendien worden er vijf tweetalige Franstaligen gedetacheerd naar Halle-Vilvoorde. Zij komen tussen in zaken waar twee Franstaligen tegenover elkaar staan.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: