PAJOTTENLAND: – Wie houdt niet van lekker eten? Van goede producten waar niet te veel mee is gesleept Pajotse specialiteiten zoals confituren, chocolade, koekjes, sappen, bieren en wijnen, kaas en vlees, brood en gebak, ambachtelijk en met passie bereid. Of heerlijke versproducten uit eigen regio, geteeld door een boer uit de buurt. Gewoon te koop bij de winkel om de hoek. Het moet mogelijk zijn. Pajottenland gelooft erin. Ze gaan ervoor. En Jefke moet hen daarbij helpen.


Een verhaal op 4 wielen

Jos Huwaert : ,,’Lekkers uit het Pajottenland’… vertaalt zich nu ook naar ‘Lekker zicht op vier wielen in het Pajottenland en de Zennevallei’. En dat met de gloednieuwe Ford Connect die Garage Geeraerts uit Eizeringen-Lennik ter beschikking stelt van Pajottenland + vzw. Pajottenland+ werkt
rond regional branding van het Pajottenland. De komende maanden bouwt onze Pajottenland-wagen mee aan een concept dat producent en consument dichter bij elkaar brengt.”

Michel Doomst: ,,Producten uit eigen streek, geproduceerd door vakmensen die elk op hun manier ‘de stiel’ op hoog niveau uitvoeren. Daardoor bieden de producenten uit ons Pajottenland en Zennevallei een hoogwaardig en gediversifieerd aanbod. Kwaliteit en variatie, daardoor blinken onze producten uit, en dat proef je. De globalisering kom je dagelijks tegen, maar we voelen dat onze consumenten zich vandaag opnieuw willen verbinden met hun omgeving, en dat vertaalt zich in hun dagelijkse kost. Oprecht kunnen genieten van lekker eten, van betere kwaliteit, voeding die niet van 1000 km ver wordt overgevlogen of over 500 voedselkilometers snelwegen is getransporteerd. Maar gezonde voeding, gemaakt met respect voor mens, dier en milieu. Weten waar je eten vandaan komt, en van wie, en wat er (vooral niet) in zit, dit alles is vandaag opnieuw belangrijk geworden”!

Vandaag halen we onze wagen met veel zwier uit de stal. Een wagen met pit. En garagehouder Marc Geeraerts is dan ook bijzonder fier dit project te kunnen steunen. “Normaal gezien doen wij geen sponsoring van wagens, maar omdat we dit een uniek project vinden voor het Pajottenland hebben
we voor één keer onze principes laten varen. Het promoten van lokale producten is niet alleen goed voor de plaatselijke werkgelegenheid en producenten maar ook het milieuaspect speelt voor ons een belangrijke rol. Het is dan ook met veel plezier dat we dit initiatief steunen
”.

Een mooi assortiment onder het merk Pajottenland

Met de wagen volledig bestickerd in de kleuren van het Pajottenland, zelfs voorzien van een landschap en een bevallige jongedame, doorkruist onze netwerkmanager Tania Stadsbader vanaf vandaag het Pajottenland en de Zennevallei: Jefke gaat op zoek. Eerst en vooral naar producten
uit eigen streek. En eens al dat lekkers is ingeladen, bolt de wagen verder naar alle mogelijke afzetkanalen (winkels, horeca enzovoort). Aan het stuur zit de netwerkmanager van Pajottenland+
Tania Stadsbader: ,,Vinden we de juiste producenten met de lekkerste producten? Willen buurtwinkels en supermarkten ‘Lekkers uit het Pajottenland’ aanbieden? Kiest de horeca voor Pajots lekkers op het bord? En kunnen producenten zich onderling organiseren dat ze met zijn allen
minder kilometers rijden tot aan het winkelrek? Dit is de inzet van de komende maanden: ‘Lekkers uit het Pajottenland’ met een eerlijke belofte en zonder omwegen. Het is simpelweg werken aan een concept dat twee kanten op gaat: de producent weet voor wie hij produceert en de consument weet
wie hem te eten geeft. Eén ding is zeker, als we een mooi assortiment kunnen aanbieden onder het merk Pajottenland, hapt de consument met smaak toe, zonder enige twijfel”.

%d bloggers liken dit: