VLAAMS-BRABANT: – De provincie Vlaams-Brabant graveert op donderdag 14 juli 2011 in het provinciedomein van Huizingen gratis fietsen.
Het graveren van een persoonlijk rijksregisternummer in het frame van de fiets is nuttig om diefstal te helpen voorkomen.

In het frame van de fiets wordt het persoonlijk rijksregisternummer gegraveerd“, zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte. “Deze gravure kan niet verwijderd worden en maakt de tweewieler dus minder aantrekkelijk voor eventuele dieven. Als de fiets toch gestolen en teruggevonden wordt, kan hij makkelijk terugbezorgd worden via het rijksregisternummer. Voor fietsen die niet gegraveerd kunnen worden, hebben we ook een labeltoestel“.

Mensen kunnen tussen 10 en 16 uur hun fiets gratis laten graveren als ze hun identiteits- of SIS-kaart bij hebben.

%d bloggers liken dit: