BRUSSEL / VLEZENBEEK: – Van 3 tot 16 juli vormt het Parmentierpark in Sint-Pieters-Woluwe het verrassende decor voor het eerste ‘Brussels Internationaal Beeldhouwsymposium’.

Tien gerenommeerde beeldhouwers uit verschillende landen laten er hun creativiteit los op blokken Carrara-marmer. De kunstenaars werken in open lucht. Heel de tijd door is het publiek van harte welkom om een bezoekje te brengen. Een mooie gelegenheid om de evolutie van de kunstwerken te volgen.

Het idee voor dit evenement komt van Patrick Crombé uit Vlezenbeek (zelf beeldhouwer) en Carlo Andrei (eigenaar van een beeldhouwatelier in Carrara). Carlo Andrei levert het marmer waarmee de kunstenaars aan de slag gaan.

Deelnemende beeldhouwers Lars-Ake Aberg (Zweden), Maurizio Carnevali (Italië), Patrick Crombé (België), Gheorghi Filin (Bulgarije), Ikram Kabbaj (Marokko), Raymond Lohr (Luxemburg), Marit Lyckander (Noorwegen), Sandra Nejasmic (Kroatië), Maria Rucker (Duitsland), Karel van den Braak (Nederland)

3 tot 16 juli (behalve 11 juli in de namiddag), 10 u – 17 u Parmentierpark, Parmentierlaan/Tervurenlaan, 1150 Sint-Pieters-Woluwe Openbaar vervoer: bus 36, 42, tram 39, 44 Gratis

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: