SINT-LAUREINS-BERCHEM: – Traditiegetrouw gaat op de laatste dag van mei in Sint-Laureins-Berchem de Kaarskensprocessie uit.


De processie wordt vooraf gegaan door de ruiters van De Leeuwse Ridders en opgeluisterd door de Koninklijke Muziekvereniging Sint-Cecilia uit Sint-Pieters-Leeuw.
Zangensemble Akkoord uit Vlezenbeek zorgde tijdens de eucharistieviering in de Sint-Laurentiuskerk voor mooie gezangen.

Pastoor Frans Vermeir: “ Vandaag is toch een beetje speciale dag met de Kaarskenprocessie en ik vind dat niet slecht, om dat dit zoiets is dat op een ander niet is. Het brengt mensen bij elkaar en dat is voor mij altijd het voornaamste geweest en een dag als vandaag helpt daarbij ”.

Pater Scheutist Frans Vermeir ‘SUS’ werd net vandaag een jaar geleden geïnstalleerd als nieuwe pastoor voor de drie parochiegemeenschappen Oudenaken, Sint-Laureins-Berchem en Vlezenbeek. We vroegen hem om een reactie.
Pastoor Frans Vermeir: “ Het was een prachtig jaar een schitterend jaar.
Ook de jeugd is hier nog actief betrokken bij de gemeenschap. Als je bijvoorbeeld de koren van Vlezenbeek ziet. Eén koor is van oudere mensen maar twee van de andere koren bestaan uit jonge mensen. Dus je hebt jonge mensen die zich voor iets inzetten en dat vind ik de moeite. De KLJ het zelfde met meer dan 80 leden in een dorp dat toch niet zo groot is hé. En met een leiding die er zich voor inzet. Dat vind ik mooi”.

%d bloggers liken dit: