VLEZENBEEK: – Voor het derde jaar op rij organiseerde de gemeente Sint-Pieters-Leeuw een buurtdrink.
Dit jaar had deze plaats in Vlezenbeek aan het Gemeentelijk Cultureel Centrum De Merselborre voor de inwoners van Vlezenbeek, Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem.
Zo’n 300 mensen gingen op de uitnodiging in en genoten onder een stralende zon van een hapje en een drankje. De avond was de ideale gelegenheid om nog eens een praatje te maken met vele dorpsgenoten.

Buurtdrink Vlezenbeek, Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem

 

Burgemeester Lieve Vanlinthout: “ Mensen wonen  vaak al jaren in dezelfde buurt maar zien of kennen elkaar soms nauwelijks. Het gemeentebestuur hoopt dat deze buurtdrink een aanzet moge zijn tot het ontwikkelen van wijkgerichte initiatieven. Het is onze bedoeling ieders horizon uit te breiden tot verder dan de eigen straat en daarom is het belangrijk dat we vandaag met iedereen proberen kennis te maken, naar elkaar luisteren, wat bijpraten en ondertussen kunnen genieten van een hapje en een drankje.
Het gemeentebestuur wil  ook iedereen laten kennismaken met het lokale verenigingsleven dat als waardevolle bron van vriendschap en samenhorigheid de nodige inspiratie tot projecten kan leveren. Twaalf verenigingen werken vandaag actief mee om zich kenbaar te maken en te profileren. Wees er van overtuigd dat samen participeren aan lokale activiteiten zoals vanavond, de leefbaarheid in de wijken en de deelgemeenten zeker helpt verhogen.
Ook aan de kinderen werd gedacht en daarom werd er speciaal voor hen een kinderhoek ingericht. Ik maak van de gelegenheid gebruik om de mensen van de KLJ van Vlezenbeek van harte te danken voor de begeleiding van de kinderen.

%d bloggers liken dit: