SINT-PIETERS-LEEUW: – wielrenner Ken Van Isterbeek, 2de jaars junior en actief bij Royal Cureghem Sportief werd zaterdag 3de op 104 deelnemers in Rotselaar


Op deze zonnige zaterdag moest er 96.6 km afgelegd worden, verdeeld over 14 vlakke ronden. In de eerste ronde ontsnapte een tiental renners met daarbij twee attente ploegmaten: Sammy en Sven. Enkele ronden bleef het peloton de groep in het vizier houden, maar na 30 km werd het gat groter en leek de beslissing al te zijn gevallen. Halfweg koers dan reed een groep van 20 renners weg van het peloton, met daarbij Thomas, en dus leek er geen ereplaats meer in te zitten voor Ken. De twee groepen kwamen vooraan bij elkaar maar toen zakte het tempo voorin helemaal. En dus kwam alles terug samen, een zeer onverwachte wending! Met nog 4 ronden te gaan kwam er een aanval van 10 renners, waaronder een sterke Sammy en Ken. Ze kregen snel een voorsprong en zo ontstond de definitieve kopgroep.
In de voorlaatste ronde was het duidelijk dat Wouter Leten en Jeroen Eyskens de betere waren en zij kozen dan ook het hazenpad en sprintten voor de zege. Wouter Leten kwam als eerste over de meet.
13 tellen later sprintte Ken naar de 3e plek, Sammy die de sprint voor Ken perfect aantrok werd 10e.
Thomas, Bjarne, Sven en Ken kwamen in het peloton binnen, zij werden respectievelijk 29e, 60e, 72e en 80e. De ploeg had een goede wedstrijd gereden en mocht tevreden terug naar huis keren. De serieuze wind zorgde er voor dat het parcours toch nog loodzwaar werd. Onze Cureghem-boys hebben de ronde van Zuid-Limburg zeer goed verteerd en de resultaten worden steeds beter.
Volgende week zaterdag wordt de tweede manche van de Beker Van Belgie te Wortegem gereden. Start om 14u. Supporters op post! 

Meer info: www.kenvanisterbeek.be
bron: Roel Stiens

%d bloggers liken dit: