SINT-PIETERS-LEEUW: – Acteur Jef Burm is overleden.  Burm is 87 jaar oud geworden. Hij is vermoedelijk overleden aan een hersenbloeding. Het nieuws werd door de familie bekend gemaakt.Burm was een tv-pionier en is bekend van BRT-reeksen als ‘De Paradijsvogels’ en ‘Het Pleintje’.

Jef Burm speelde van in het begin van de Belgische televisie mee in heel wat televisiefilms en televisieseries. Zo had hij rollen in ‘De Paradijsvogels’, ‘Slisse & Cesar’, Het Pleintje, Wittekerke, Nonkel Jef en Alexander.Verder speelde hij mee in de films Zware Jongens, Boerenpsalm en Blinker en het Bagbag-juweel.Jef Burm heeft als woordkunstenaar, chansonnier, cabaretier en komisch acteur naast televisie- en filmwerk ook ontelbare zaalvoorstellingen gerealiseerd, waaronder Allo Sjoe met Denise De Weerdt en de revues van Anton Peters in Blankenberge.Als hoorspelacteur, verbonden aan het Dramatisch Gezelschap van de BRT, is Jef Burm onder andere te horen in De vertraagde film (Herman Teirlinck – Frans Roggen, 1967), Een bruiloftsdag (Paolo Levi – Herman Niels, 1970), Tobias of het einde van de angst (Marie Luise Kaschnitz – Walter Eysselinck, 1970) en Verloop van een ziekte (Klas Ewert Everwyn – Herman Niels, 1978).In de eerste jaren van VTM zat hij in het panel van het spelprogramma Dierenplezier.
Jef Burm was ook ereburger van Sint-Niklaas en Meise.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: