SINT-PIETERS-LEEUW: – In samenwerking met Zinnema zet De Kringwinkel Televil (Vlaams-Brabant) haar vitrines ter beschikking als tentoonstellingsruimte voor kunstenaars uit de regio. Elke winkel krijgt één artiest toegekend in functie van de beschikbare ruimte in haar locatie en de verschillende productgroepen die bij hen aan bod komen.

De kunstenaar kan niet alleen eigen werk tentoonstellen, maar ook aan de slag gaan met materiaal afkomstig uit de kringwinkel zelf. Het gaat hier om materiaal waarvan de centrale kringwinkel een aanzienlijke voorraad heeft, waardoor de verkoopswaarde te verwaarlozen is en het dus gratis en in grote hoeveelheden ter beschikking kan gesteld worden.

Bedoeling is om een aantrekkelijk uitstalraam te maken waarbij niet enkel het kunstwerk van de kunstenaar maar ook het materiaal van de kringwinkels op een positieve en kunstzinnige manier in het daglicht worden geplaatst. Enkele voorbeelden van beschikbare en erg dankbare materialen: platenhoezen, videotapes, boeken, textiel, oude kledij en electroafval.

De Kringwinkel Televil Sint-Pieters-Leeuw – Bergensesteenweg 386 – 02 361 31 42
Vernissage: donderdag 10 maart 2011 – 16.30 tot 18.30 u.
De tentoonstelling is gedurende 2 weken te bezichtigen.

Isabel Lievens: beeldhouwster, vooral actief in de Academie Beeldende Kunsten van Anderlecht werkt met de meest diverse materiaal (steen, kunststof, papier-maché, …)
Dirk Van Geertruyen: dekor stylist en modeontwerper
Martine Colpaert: styliste, zal hier samen met Dirk een aantal jurken ontwerpen met kringwinkelmateriaal
Mieke Van Hassel: styliste (lederbewerking en hoeden), heeft opleidingen gevolgd aan de Academie Beeldende Kunsten Anderlecht (o.m. lithografie)
Hilde Debruyn: papierkunstenares, juwelenontwerpster, leidt workshops

Bron en meer info: www.televil.eu

%d bloggers liken dit: