VLAAMS-BRABANT / SINT-PIETERS-LEEUW: – De deputatie van de provincie Vlaams-Brabant heeft het ruimtelijk uitvoeringsplan Wittouck van Sint-Pieters-Leeuw goedgekeurd.

Met het ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Wittouck’ wil de gemeente Sint-Pieters-Leeuw de verlaten fabriekspanden omvormen naar nieuwe eigentijdse woonvormen.
We kiezen resoluut voor het hergebruik van leegstaande bedrijfspanden voor woningen. Dat is een uitstekend middel om stedelijk weefsel te verdichten“, zegt Julien Dekeyser, gedeputeerde voor ruimtelijke ordening.”In dit project wordt ook duidelijk rekening gehouden met de noden van jonge en kleine gezinnen en senioren“.

Met dit plan blijft de architecturale vormgeving, vooral van de constructiehal met neoklassieke vormkenmerken en een zekere grandeur, behouden.
De industriële gebouwen zijn ook waardevolle getuigen van het negentiende eeuwse industriële patrimonium van Sint-Pieters-Leeuw.
Door de omvorming naar woongelegenheden kan men de industriële erfenis van de familie Wittouck bewaren“, besluit gedeputeerde Julien Dekeyser.

%d bloggers liken dit: