SINT-PIETERS-LEEUW: – De Privacycommissie heeft een onderzoek geopend naar bewakingsagenten van Cobelguard die bij de winkelketen Media Markt in Sint-Pieters-Leeuw aan de slag zijn.
Eén bewakingsagent bewaarde bewakingscamerabeelden op een privé USB-stick die hij verloor.

RTL-Tvi toonde maandagavond videobeelden waar mensen hardhanding werden aangepakt door de beveiliging.Verder bevatte de stick beelden van uitdagende vrouwen.

Cobelguard zit deze week nog samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken over het incident.

Bekijk via onderstaande link  de originele RTL reportage:

http://video.rtlinfo.be/GED_vp/00230000/237200/237206.swf?bEmbed=1&bHideInfo=0&VideoID=261045

UPDATE: – Reactie van Media Markt:
De beelden die de laatste dagen in de pers zijn verschenen over bewakingsagenten van Cobelguard in de winkel van Media Markt in Sint-Pieters-Leeuw hebben ook de winkelketen Media Markt geschokt. Media Markt was verrast door deze beelden omdat het bedrijf zich nooit had kunnen inbeelden dat zoiets zou gebeuren in één van haar winkels. Media Markt wenst te benadrukken dat het dergelijke handelingen absoluut afkeurt. De elektronicaketen vraagt daarom aan de bewakingsfirma Cobelguard om de nodige maatregelen te treffen. Media Markt wenst haar oprechte verontschuldigingen uit te drukken ten opzichte van haar klanten die hierdoor werden gekwetst.

Het filmen van klanten en het opslaan van die beelden zonder redenen die te maken hebben met de veiligheid in de winkel, vallen buiten de opdracht van de Cobelguard bewakingsagenten in de winkels van Media Markt. Media Markt wil daarom benadrukken dat het deze feiten in geen geval tolereert.
Media Markt heeft aan haar bewakingspartner Cobelguard gevraagd om de nodige maatregelen te treffen, zodat dergelijke feiten in de toekomst niet meer gebeuren. Bovendien zal Media Markt haar volledige medewerking verlenen aan het onderzoek van de Privacycommissie.
Media Markt wil zich verontschuldigen ten opzichte van haar klanten die zich op de één of andere manier gekwetst of aangevallen voelen door deze feiten.

%d bloggers liken dit: