VLAANDEREN / SINT-PIETERS-LEEUW: – In heel Vlaanderen zijn de secundaire wegen gevaarlijk glad. De snelwegen zijn beter berijdbaar, maar daar vormen zich stilaan lange files.

maandag 20/12/2010 - Bergensesteenweg Brukom

Op de meeste plaatsen in Vlaanderen is er geen sneeuw meer bijgekomen en vermoedelijk blijft dat de eerste uren ook zo. Maar het blijft gevaarlijk om de weg op te gaan, zeker op de secundaire wegen.

Door de hevige sneeuwval gisterenavond waren de strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer de hele nacht in de weer om ruim- en strooiwerken uit te voeren. Momenteel zijn de strooidiensten nog steeds aan de slag om gewest- en autosnelwegen sneeuw- en ijsvrij te maken.


Extra vertraging tijdens de ochtendspits

Omwille van de weersomstandigheden moet de weggebruiker rekening houden met extra vertragingen deze ochtend. Momenteel is de linkerrijstrook op de meeste snelwegen in Vlaanderen nog ondergesneeuwd of zeer glad. De rechter- en middenrijstrook is op de meeste plaatsen vrij maar vaak nog gevaarlijk glad. Gewestwegen liggen er op vele plaatsen nog glad bij.
Het Agentschap Wegen en Verkeer, het Verkeerscentrum en de federale Wegpolitie vragen weggebruikers om hun verplaatsingen te beperken of uit te stellen tot na de ochtendspits. Indien ze toch de weg op moeten, past de weggebruiker best zijn snelheid en rijgedrag aan en moet hij rekening houden met extra vertragingen.
Ook vrachtwagens worden uitdrukkelijk gevraagd om hun snelheid en rijgedrag aan te passen.

UPDATE 07.00 uur:
Informatie van De Lijn Vlaams-Brabant: In Vlaams-Brabant rijden alle lijnen.

Hier en daar is er wel een lokale omleiding.
Voorlopig worden er ook nog geen echte vertragingen gemeld. Tijdens de ochtendspits kan de situatie natuurlijk wel veranderen.

UPDATE: Om 7.45 uur stond er 475 kilometer file en om 8.30 uur was dat al bijna 700 kilometer. Nu neemt dat langzaam af, maar rond 9.30 uur stond er nog zo’n 500 kilometer file.

%d bloggers liken dit: