SINT-PIETERS-LEEUW: – De lokale dienstencentra van het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw bieden reeds verschillende jaren cursussen Engels voor senioren aan.

147 senioren leren Engels in de Leeuwse dienstencentra.

Er werd gestart in 1988 met een eerste groep van een tiental deelnemers in het LDC ’t paviljoentje te Ruisbroek.
Niet alle senioren hebben in hun jeugd of later, de kans gekregen om Engels te leren. In onze samenleving speelt het gebruik van het Engels steeds een belangrijkere rol; TV, internet, PC…

De laatste 15 jaren zijn de senioren veel meer beginnen reizen. Zij kiezen dikwijls voor verre bestemmingen en dan is een mondje Engels praten heel handig. Deze factoren hebben zeker een rol gespeeld in de belangstelling voor de lessen Engels. Einde jaren negentig waren er al zes klassen, van beginners tot conversatieklassen.
Het succesverhaal is ook tot stand gekomen door de fijne manier van lesgeven van Véronique Steens die van in het begin alle klassen onder haar hoede heeft genomen.
In 2001 ging het tweede lokaal dienstencentrum open, namelijk het LDC Negenhof en ook daar was er interesse voor het Engels.
Momenteel zijn er in de dienstencentra 10 klassen Engels, van beginners tot conversatie.

Senioren komen graag naar de lessen Engels in de dienstencentra omdat het tempo aangepast is, er zijn geen examens, dus geen stress. We gaan er van uit dat het sociale contact even belangrijk is als iets bijleren. Ieder jaar wordt er een meerdaagse reis naar Engeland georganiseerd, een afternoon tea party en het diplomafeest is een super gezellige avond met een dansje als afsluiter van het schooljaar.

We kunnen stellen dat Engels leren in de Leeuwse lokale dienstencentra van het OCMW in één zin is samen te vatten: No stress, lots of fun !!!

OCMW SINT-PIETERS-LEEUW
FABRIEKSTRAAT 1 B – 1601 RUISBROEK
tel. 02 371 03 40
e-mail : ocmw.secretariaat@ocmwspl.be

%d bloggers liken dit: