SINT-PIETERS-LEEUW: – Deze zomer heeft Natuurpunt Leeuwse Natuurvrienden vzw een fotowedstrijd georganiseerd. 48 deelnemers hebben 240 foto’s ingestuurd. Het onderwerp was de natuur in Sint-Pieters-Leeuw met vier invalshoeken: fauna, flora, landschappen en macro foto’s.
Met de geselecteerde foto’s is dit weekend een fototentoonstelling georganiseerd in samenwerking met Cultureel Centrum Coloma Sint-Pieters-Leeuw. De foto’s zijn te bewonderen in het kasteel Coloma op zaterdag 27 en zondag 28 november 2010 van 10 tot 18 u.

Secretaris Etienne Larock: “De bedoeling van de fotowedstrijd  was enerzijds om aan fotografen om hun kunnen te tonen. Immers de fotograaf is de persoon die door de lens het juiste beeld kan vastleggen en ook de juiste focus kan geven. Anderzijds is het de bedoeling om de natuur zelf op een andere manier in de kijker te zetten en zo aan een ruimer publiek voor te stellen. Het uiteindelijk doel is de mensen goesting te doen krijgen om de natuur van Sint-Pieters-Leeuw in het algemeen en de natuurgebieden zoals de ‘Oude Zuun’ en ‘Cortenbroek’ in het bijzonder te bezoeken en te waarderen.”

De vereniging wenst alle deelnemers te feliciteren met hun kijk op de natuur. 37 foto’s werden door een vakkundige jury geselecteerd. En per reeks werd een laureaat gekozen.
Deze zijn:
– Edwig Van Hassel (macro)
– Jacques Tassignon (fauna )
– Sven Kraghmann (landschappen)
– François Segers (flora)

Na dit weekend zijn de geselecteerde foto’s nog te bekijken op de website van Natuurpunt Leeuwse Natuurvrienden vzw: www.natuurpuntleeuwsenatuurvrienden.be

%d bloggers liken dit: