SINT-PIETERS-LEEUW: – Natuurpunt Leeuwse Natuurvrienden i.s.m. Coloma presenteren een polyvalente natuurfoto-expositie door liefhebbers, professionelen en NLN-bestuursleden op de Roosezolder van het Colomakasteel.

Vernissage op vrijdag 26 november 2010 om 20.00 uur.
Vrij te bezoeken op 27 en 28 november 2010 van 10.00 tot 18.00 uur.

De Leeuwse natuur door het oog van de lens. Natuur is iets levends en moet je dus beleven. Het is een tastbaar iets, maar er is geduld en oog voor nodig om het ons omringende te begrijpen. De natuur in onze regio is immers niet de spectaculaire natuur uit de tropische landen. Nochtans is ze even gevarieerd, boeiend en heeft ze evenzeer bescherming nodig. In een vochtig hooiland, zoals het natuurgebied De Oude Zuun, is de biodiversiteit en plantenrijkdom pas echt te bewonderen als u er doorheen wandelt in het juiste seizoen en met oog voor detail.De discipline van de fotografie is een uitstekend medium om die natuur vast te leggen, zodat iedereen er gemakkelijker toegang toe krijgt. Want de fotograaf is de mens die door de lens het juiste beeld vastlegt en de juiste focus geeft. Daarom heeft Natuurpunt Leeuwse Natuurvrienden vzw, in samenwerking met het Gemeentelijk Cultureel Centrum Coloma, een fotowedstrijd op touw gezet waar een reeks geselecteerde natuurfoto’s in het mooie kader van het kasteel Coloma aan het grote publiek worden gepresenteerd. Dit biedt de fotografen een unieke kans om hun kunnen te tonen. Anderzijds wordt de natuur aan een ruimer publiek voorgesteld. We zijn dan ook zeer verheugd en fier u te mogen uitnodigen op deze tentoonstelling.

Locatie: Gemeentelijk Cultureel Centrum Coloma, Joseph Depauwstraat 25 te Sint-Pieters-Leeuw

%d bloggers liken dit: