RUISBROEK: – Alle maandagavond onbewoonbaar verklaarde woningen in Ruisbroek, met name in de Vaartstraat, de Vanden Elschenstraat en de Meerweg, werden gisteren en vandaag opnieuw geëvalueerd op hun stabiliteit door de daartoe door de gemeente aangeduide experten. Aangezien groen licht werd gegeven inzake de bewoonbaarheid, werden de woningen intussen opnieuw vrijgegeven aan de bewoners.
Burgemeester Lieve Vanlinthout heeft dan ook om 14 uur het Gemeentelijk rampenplan van Sint-Pieters-Leeuw als laatste van de regio afgeblazen.

Burgemeester Lieve Vanlinthout: “Er werden door de experten geen vaststellingen gedaan, die maken dat een blijvende onbewoonbaarheidsverklaring aan de orde zou zijn, aangezien overal werd vastgesteld dat de schade niet erger geworden was, waarvoor maandag nog een reëel risico bestond.
Er zijn een aantal panden waar op het gelijkvloers zones zijn die nog enigszins gevaarlijk kunnen zijn omwille van uitspoelingen onder de vloer. Al de bewoners van deze panden zijn op de hoogte en kregen de instructies die zone niet te gebruiken, ze niet te belasten en zo snel mogelijk een nieuwe vloer te leggen.”

%d bloggers liken dit: