SINT-PIETERS-LEEUW: – Molitva concerteert naar aanleiding van de viering “10 jaar Molitva”. Op zondag 14 november 2010, 16.00 uur in de Sint-Pieterskerk – Rink – 1600 Sint-Pieters-Leeuw.

De Heer Vic Nees zal in een feestrede de gloednieuwe cd van het ensemble voorstellen. Het geheel wordt afgesloten met een receptie in kasteel Coloma.

Praktisch: De toegang tot het jubileumconcert is gratis, maar vooraf reserveren is verplicht. – tel: 02/532 51 80
Uitzonderlijk worden de drie cd’s van het ensemble op de jubileumviering aangeboden aan de gunstprijs van €10 per cd!

CD: Deva Dnes – kerst-cd
Jubileum-cd naar aanleiding van 10 jaar Molitva.
Jonge Vlaamse componisten vierden mee door hun eigen visie op het Slavische repertoire op papier te zetten.
Molitva combineert/confronteert traditie en moderniteit. Op deze CD hoort u nieuw werk van Willem Ceuleers, Jan Goovaerts, Kristina Van Loo en Joachim Kelecom.

geschiedenis:
In 2000 ontstond Molitva in de schoot van een plaatselijk koor.
Enkele mannen werden gebeten door de Slavische microbe, en vormden de kern van wat al snel “Molitva” zou gaan heten. De voorbije jaren timmerde Molitva gestaag aan de weg, met coaching en studie, repetitietijd en groeiende podiumervaring.

Zijn naam ontleent het ensemble aan de orthodoxe traditie zelf: molitva betekent ‘gebed’. Het verwijst naar de sacrale diepgang van de orthodoxe liturgie, maar ook naar de artistieke ervaring die Molitva zijn publiek wil bezorgen. De rust en de gewijde sfeer die het repertoire uitstraalt, staat centraal in de optredens van het ensemble.

Van in het begin staat het ensemble onder leiding van Hugo Smekens, oud-lid van het Vlaams Radiokoor. Ook voor taal- en uitspraakcoaching doet het ensemble een beroep op professioneel advies.

Molitva verzorgt concerten en kerkdiensten, alleen of in samenwerking met andere artiesten. Wij bespreken graag uw ideeën en suggesties.
Wil u vrijblijvend meer inlichtingen over de groep, of heeft u een programmavoorstel, dan kan u contact opnemen met Hugo Smekens, op 00 32 54 32 18 60 of molitva @telenet.be

Meer info: www.molitva.net

Share

%d bloggers liken dit: