SINT-PIETERS-LEEUW: – Voor de start van haar 3de leesjaar had de Leeuwse leeskring de winnaar van de ‘Hercule Poirot-prijs 2010’ Patrick De Bruyn uitgenodigd voor leden en niet-leden in de hoofdbibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw.

Patrick De Bruyn kwam vertellen over de onderwerpen die hij behandelt in zijn boeken en hoe hij tot schrijven kwam. Zo vernamen de aanwezigen dat hij zijn eerste teksten schreef toen hij 18 jaar was en er zelf de Davidsfonds aanmoedigingsprijs voor kreeg. Maar ook dat het dan nog 20 jaar duurde eer hij zijn eerste boek uitbracht.
Patrick De Bruyn zegt van zichzelf dat hij schrijft in chaos. Hij weet waar hij met een nieuw boek wil terechtkomen maar hoe hij er het plot moet insteken weet hij niet bij aanvang. Hij werkt dan ook met losse scènes waardoor het volgens hem langer duurt eer hij een boek klaar heeft.
Soms heeft hij een idee van een scene uit het leven, iets dat hij zelf heeft meegemaakt of over gedroomd heeft. En dat hij wil hij dan verwoorden. Hij noteert die gebeurtenissen als losse teksten in zijn PC en dan plots, soms maanden later kan hij dat gebruiken in het boek waaraan hij schrijft.
Als auteur vind hij het zelf leuk dat hij niet weet wat hij tegen de avond zal geschreven hebben.
Tijdens de lezing speelde Patrick De Bruyn ook in op de vragen en interesses van het publiek.

Meer info over de boeken van Patrick De Bruyn:
www.geuzeinfo.com/index.php/De-Bruyn-Patrick

%d bloggers liken dit: