SINT-PIETERS-LEEUW: – Norkring stelde ter gelegenheid van de Open Bedrijvendag de zendmast van Sint-Pieters-Leeuw open voor het publiek.

Sinds 2009 bevindt zich het Network Operations Center van Norkring in de toren.
De zendtoren in Sint-Pieters-Leeuw – het hoogste bouwwerk van het land – vormt het knooppunt van het Norkring netwerk. Daar verwerken ze via glasvezelkabel de tv-, radio en datasignalen die ohun klanten aanleveren en stralen ze door naar onze zendmasten in heel Vlaanderen.

De zendtoren werd ontworpen door de gerenommeerde Hasseltse architect Alfredo De Gregorio in 1996 en is gebouwd in 1997. De toren is 300 meter hoog, even hoog als de Eifeltoren in Parijs en tevens de hoogste betonnen constructie in België. De diameter op de grond is 27 meter, aan de top slechts 160 centimeter.

In het onderste gedeelte bevinden zich het zendergebouw en de kantoren, verspreid over 4 verdiepingen. Op 193 meter hoogte werd een koepel voorzien met alle communicatieapparatuur.

Share

%d bloggers liken dit: