SINT-PIETERS-LEEUW / PAJOTTENLAND & ZENNEVALLEI: – In de uitzendig van Vlaanderen Vakantieland (VRT) van 11 en 12 september 2010 fiets Erika Van Tielen door de regio via het fietsknooppuntennetwerk Pajottenland & Zennevallei.

Op amper 10 kilometer van onze drukke hoofdstad ontdekt Erika Van Tielen het prachtig stukje ongerepte natuur van het Pajottenland en de Zennevallei. Ze springt daarvoor op de tandem en trotseert de heuvels van het nieuw fietsknooppuntennetwerk. Gelukkig krijgt ze een duwtje van de echte Pajotten.


Zo leidt Milieuambtenaar van sint-Pieters-Leeuw Ben Vanhoorebeke Erika Van Thielen rond in natuurgebied ‘het Volsembroek’ in de buurt van fietsknooppunt 69. Je kan er naast vogels ook de Galloway koeien spotten.
 
Verder bezoekt Erika het Wijnatelier en de Maria grot in Vlezenbeek en trekt ze  door Negenmanneke met Benny Pappaert, aan knooppunt 68. Dat vergeten plekje in het Pajottenland is niet alleen het geboortedorp van Paul Van Himst, een van de beste voetballers aller tijden, het is ook het dorp van het Sint-Niklaas instituut, waar veel bekende voetballers zaten.

Op haar tandem fietstocht bezoekt Erika niet alleen de streekmonumenten, maar ook de kleine, onontdekte dorpjes.
De route gaat onder andere langs de Zepposmolen in O.L.V.-Lombeek, waar Erika samen met de zoon van kapitein Zeppos mooie televisieherinneringen oprakelt.
In de papiermolen van Herisem krijgt ze een echte demonstratie in de oude stiel van het milieuvriendelijk papiermaken. En om even uit te rusten van de fietstocht weet Erika ook de fietscafétjes wel te vinden.

Wil je ook op fietstrip? Deze twee fietsroutes brengen je langs enkele plaatsen uit de reportage:

Fietsroute 1
Vertrek aan knooppunt 89.
Vervolgens langs knooppunten 16-17-18-21-20-46. Een tocht van ongeveer 21,5 km van O.L.V. Lombeek via Eizeringen, Vlezenbeek en Sint-Anna-Pede naar Dilbeek.

Fietsroute 2
Vertrek aan knooppunt 70. Vervolgens langs knooppunten 66-64-53-50-49-61-62-67-68. Een tocht van ongeveer 37 km van Sint-Pieters-Leeuw via Alsemberg en Beersel naar Negenmanneke.

Je kan het TV programma bekijken op één: zaterdag om 18u10 en zondag om 14u05

Wil je ook gaan fietsen in onze prachtige streek, koop dan voor 5 euro de fietskaart Fietsknooppuntennetwerk Pajottenland en Zennevallei en bijgeleverd boekje voor een overzicht van de fietscafés. Beiden zijn verkrijgbaar in de toeristische diensten of bij Toerisme Vlaams-Brabant.

www.toerismevlaamsbrabant.be – toerisme@vlaamsbrabant.be

Bron en meer info: www.een.be

%d bloggers liken dit: