VLEZENBEEK: – 1050 mountainbikers namen deel aan de 14e Hoebelbike MTB-toertocht over afstanden van 20-40-60-90-110km.
14 de hoebelbike MTB tocht in Vlezenbeek

De regen kwam soms met bakken uit de hemel gevallen maar dat weerhield de mountainbikers er niet van hun tocht uit te rijden.
Van de 1050 deelnemers waren er 200 dappere die zich waagden aan de 110km waar men onderweg 1200 hoogte meters te verwerken kreeg.
De MTB-toertocht krijgt ook meer belangstelling van onze Noorderburen. 30 Nederlanders kwamen naar Vlezenbeek om deel te nemen aan de ritten.

Hoogtepunten onderweg  waren de doortocht in café De Linde, het technisch parcours bij InterArbo en de passage door een privé terrein in Beersel.
De vele vrijwilligers zorgden er weer voor dat de organisatie op wieltjes verliep en voor wie toch pech had onderweg was er een mobiele technische ondersteuning.

Ook aan de bevoorradingsposten werden de deelnemers verwend. We namen een kijkje bij  de bevoorradingspost aan  brouwerij Lindemans waar de MTB’ers zich tegoed konden doen aan watermeloen, wafels, bananen, appelsienen, peperkoek, spa,… en men kon er een Faro Lindemans degusteren.


Net als vrijdagavond bij de 5de avond MTB tocht konden de deelnemers de technische passage bij InterArbo in Vlezenbeek smaken. Je merkte wel dat de ‘slangenkuil’ die Pierre gecreëerd had al wat vlotter genomen werd door de vele passanten.
De doortocht door café In de Linde op de Lenniksebaan in Itterbeek was voor velen een leuke ervaring waar nog veel over gesproken zal worden. Het werd reeds eens eerder gedaan in Oost-Vlaanderen maar voor Vlaams-Brabant is het zeker een primeur. Ook de vaste stamgasten beleefden een leuke voormiddag met de doortocht van de honderden mountainbikers.

Na de tochten kon aan de baljuwhoeve nog de innerlijke mens verserkt worden en wie wou kon zich laten masseren door Soucks En Sauna.

– Meer info: www.hoebelbike.be

Share

%d bloggers liken dit: