VLEZENBEEK: – Vanaf woensdag 23 juni 2010 , gaat de Vlaamse Werkgroep De Vrede vzw opnieuw van start met een reeks ‘gordeltochten’, verkenningstochten per fiets in het Pajottenland en de Zennevallei.

Ze verwachten iedereen elke woensdagavond (tot 1 september) om 18u45  op het Vlezenbeekse Gemeenteplein.
Afstand: 25 km à 45 km.
De actieradius strekt zich hierbij noordelijk uit tot Asse, westelijk tot de Dender, zuidelijk tot de taalgrens en oostelijk tot Beersel. Een stadsbezoek aan Brussel, Halle of Ninove behoort echter ook tot de mogelijkheden.
Op deze manier geraakt de lichaamsconditie op peil voor het grote Gordelgebeuren op zondag 5 september 2010 en ontdekt men de mooiste plekjes in de eigen streek.

Het parcours wordt met zorg uitgekozen. Hierbij zijn een mooie, rustige omgeving en veilige wegen prioritair. Dat men hierdoor al eens een stoffige veldweg onder de wielen krijgt moet men er wel bijnemen.
De afstand schommelt overwegend tussen 25 en 40 km en is derhalve ook geschikt voor minder geoefende fietsers. Overigens wordt er een gematigd tempo aangehouden zodat iedereen ten volle kan genieten van de uitstap. Na de tocht is de verleiding groot om de dorst te lessen op een plaatselijk terrasje. Zelfs onderweg, als de gelegenheid zich voordoet, stappen we even af om te genieten van het interieur van een plaatselijk kapelletje…

Contact: Jan Quinart 02 569 17 52 – jan.quinart@telenet.be

Jan Quinart: “De voorbije jaren hebben wij gemerkt dat er zich een vaste groep deelnemers heeft gevormd die heel solidair met elkaar omspringen. Er is door de jaren heen een vriendschapsband gegroeid die duidelijk tot uiting komt bij het jaarlijks, afsluitend etentje.”

Share

%d bloggers liken dit: