RUISBROEK: – K.Turnsport-Verbroedering-Ruisbroek bracht vorig weekend zijn Turn & Dans happening.
Door de brand in Sporthal Braillard had de happening dit jaar plaats in de gemeenteschool wegwijzer.
De talrijke opkomst genoot van een spetterend spektakel. Nadien werd er nog nagepraat bij een drankje, een broodje.

Onderstaand het voorwoord van hun voorzitter:

Geachte aanwezigen,
Ge kunt niet geloven hoe blij wij zijn U hier vandaag zo talrijk te mogen begroeten.
Inderdaad, toen wij op 2 februari ll. het nieuws van de brand in onze sporthal vernamen, was het alsof de wereld stil bleef staan en eventjes, heel eventjes maar, dacht ik dat dit het einde van onze turnkring betekende.
Wij waren toen immers in volle voorbereiding van een spectaculaire turnshow die wij U, zoals elk jaar, zouden voorschotelen.
Maar die twijfel duurde maar eventjes en ik kan U verzekeren dat ons dynamisch bestuur onmiddellijk op de barricades stond en dat zij in een recordtempo, nl. reeds de dag daarna, al had gezorgd voor een locatie waar onze verschillende groepen konden trainen.
Onze eerste bekommernis was hierbij om onze lessen verder te kunnen geven in onze vertrouwde omgeving zonder onze leden, en vooral onze kinderen, her en der te laten sporten met ongewenste verre verplaatsingen er bovenop.
Gelukkig konden wij rekenen op de medewerking van de directie van onze twee Ruisbroekse basisscholen, die wij niet genoeg kunnen bedanken voor hun bereidwillige tegemoetkoming om hun turnzalen ter beschikking te stellen.
Ook het Gemeentebestuur deed zijn duit in het zakje door te zorgen voor het transport van het wel is waar beschadigde maar deels geredde materiaal.
Dat wij en vooral onze monitoren daarna niet bij de pakken bleven zitten willen wij U vandaag bewijzen en tonen dat een vereniging die 123 jaar bestaat, ondanks kleine en grote tegenkantingen, niet zo gemakkelijk klein te krijgen is.
Beste aanwezigen een beter bewijs van ons doorzettingsvermogen konden wij niet verzinnen dan hier op dit podium enkele nummers ten beste te brengen.

Sportieve groeten,
K.Turnsport-Verbroedering-Ruisbroek.

bron: Rogier Borremans – http://turnsport-verbroedering.spaces.live.com

Share

1 comment

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: