SINT-PIETERS-LEEUW: – In het kader van een samenwerkingsakkoord dat in 2007 werd gesloten tussen de lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw en de nationale politie van Québec, is er een Canadese delegatie aanwezig in de politiezone Sint-Pieters-Leeuw.

Deze delegatie bestaat uit Lieutenant Stéphane Garceau en prefet Allen Cormier . De eerste is “directeur de poste” van een politiepost van de Sûreté de Québec. Allen Cormier (gewezen journalist) is sedert eind 2009 de nieuwe prefect (vergelijkbaar met proviciegouverneur in België) van de MRC Haute Gaspésie.

Deze bezoeken onze zone in het kader van duurzame ontwikkeling, dit in samenwerking met de gemeente van Sint-Pieters-Leeuw.
Gedurende 1 week zijn zij samen met medewerkers van de politie en de gemeente op pad gaan om de methoden, technieken en inzichten rond duurzame ontwikkeling te bestuderen en ervaringen uit te wisselen. Uit voorgaande uitwisselingsprojecten van de politie met de Sûreté du Québec is gebleken dat beide partijen op het vlak van duurzame ontwikkeling nieuwe, gezamenlijke initiatieven kunnen ontwikkelen en dit in synergie met de gemeentelijke partner. Duurzame ontwikkeling behelst zowel sociale, economische als ecologische aspecten. Met dit samenwerkingsverband wil zowel de gemeente als de politie verder ontwikkelen naar moderne en professionele organisaties volgens de principes van verantwoord ondernemen.

Deze week hadden er aparte contacten plaats met de burgemeester, en waren er verschillende workshops waarbij het politiepersoneel, gemeentepersoneel en de Canadese delegatie deelnamen.

Vandaag kreeg de Canadese delegatie aan het politiecommissariaat een demo door één van de opleiders van de fietsopleiding politie aan de Provinciale Politieschool van Brabant (PIVO).

Meer info over de politie:  www.lokalepolitie.be/sint-pieters-leeuw

%d bloggers liken dit: