SINT-LAUREINS-BERCHEM: – Voorafgaand aan de gemoedelijke Kaarsenprocessie doorheen het landelijke Sint-Laureins-Berchem op maandag 31 mei 2010, is er gebruikelijk een plechtige eucharistieviering om 20 uur in de Sint -Laurentiuskerk waarbij deze keer deken Raymond De Coster (Halle) een nieuwe pastoor namelijk pater Scheutist Frans Vermeir (Bornem) voor de drie parochiegemeenschappen Oudenaken, Sint-Laureins-Berchem en Vlezenbeek zal installeren.

Coördinator Willy Nechelput: “Dat de installatie van de nieuwe voor de drie gemeenschappen in het innemende Sint-Laureins-Berchem plaats vindt, is historisch en wordt best als sympathiek ervaren door de loyale zustergemeenschappen Oudenaken en Vlezenbeek. Het was ook de grote droom van de vorige pastoor, de onlangs overleden pater Scheutist Louis De Vos uit Teralfene, dat de drie gemeenschappen naar elkaar zouden toegroeien om samen een lokale kerkgemeenschap te vormen in het grote Sint-Pieters-Leeuw.
Deze viering zal door de dames die instaan voor de versiering van ons mooi kerkje, een feestelijk uitzicht krijgen. Tijdens de erop volgende Kaarskensprocessie zijn verder van de partij: het zangensemble ‘Akkoord’ uit Vlezenbeek, de ruiters van ‘De Leeuwse Ridders’ en de Koninklijke Muziekvereniging Sint-Cecilia uit Sint-Pieters-Leeuw.

Sluiting van de mei maand:
20 uur : H. Misviering met Maria-verering.
Installatie van onze nieuwe parochiepastoor : Frans Vermeir
Met het zangensemble AKKOORD uit Vlezenbeek.

21 uur : Kaarskensprocessie langs de Maria-kapelletjes van het dorp.
Met de ruiters van De Leeuwse Ridders
En de Koninklijke Muziekvereniging Sint-Cecilia
Na afloop, samenkomst in het “Molenborre-centrum”, waar we napraten bij kramiek met ballekens. Dranken zijn er aan democratische prijzen.

%d bloggers liken dit: