SINT-PIETERS-LEEUW: – Op zaterdag 12 juni 2010 heeft de derde editie van Leeuw Rinkt plaats.

voorstelling 3de Leeuw Rinkt: Denis Deneulin, Marleen Bosmans, Patrick Huybrechts en Luc Van Ruysevelt

Tijdens dit volkse gebeuren staat er heel wat op het programma: een brocante, een keramiekmarkt, een kinderstraat en rommelmarkt, een oudeboekenverkoop, een eindejaarstentoonstelling van de Leeuwse Kunstacademie, een reuzenbarbecue, straattheater ‘Het bruut van de grecht en de pain à la grecque’, linedansen en concerten van de Leeuwse Muziekvereniging, the Vetsband, Choco La Mousse, Zonko en de Subtone Jazz Band. Een dj zorgt voor ambiance op het jeugdpodium en marktkramers zullen hun waren aanprijzen.

Schepen van markten Luc Van Ruysevelt: “Leeuw Rinkt ontstond 3 jaar geleden als opvolger van de klassieke avondmarkt die de handelaars rond de Rink toen organiseerden.
Nu organiseert het gemeentebestuur dit evenement en ik krijg hierbij de steun van Schepen van Cultuur Marleen Bosmans en de dienst cultuur die voor de optredens zorgen en van de kunstacademie die zorgen voor een barbecue, keramiekmarkt en twee tentoonstellingen.
Het opzet van Leeuw Rinkt is ook te zorgen dat de inwoners van Leeuw terug tesamen komen, feesten, verbroederen,… eigenlijk terug een echte gemeenschap gaan vormen.
Vandaar ook dat we in de lente van 2008 met een wekelijkse markt op vrijdag begonnen zijn. Al die kleine bouwsteentjes helpen de dorps gemeenschap uit te breiden.

Directeur Patrick Huybrechts van de kunstracademie: We zorgen inderdaad voor een symbiose tussen marktgebeuren enerzijds en een ‘light’ culturele happening. Zo zijn er naast optredens aan de kunstacademie onze keramiekmarkt, die al enige bekendheid heeft en stellen onze 350 leerlingen van de academie hun eindejaarstentoonstelling dan voor. De jeugd stelt tentoon in de academie en de volwassenen in Coloma”.

Denis Deneulin: “Er worden ook lessen getrokken uit de vorige editie. Zo zal het podium aan de Rink  dit jaar iets schuiner opgesteld staan, zodat de doorgang rond de kerk vlotter kan verlopen en de mensen die van de optredens genieten niet gestoord worden.

Nieuw dit jaar is dat er voor het podium een houten dansvloer wordt aangelegd.
Hierop zullen demonstraties gegeven worden van linedansen en wordt men uitgenodigd voor een dansje.

Aan de bibliotheek is er een verkoop van tweede handsboeken en Afrikaanse artikelen tvv Rainbow4kids www.rainbow4kids.be .

Bekijk ook de artikels van vorige edities: 2009, 2008


Optredens
RINKPODIUM:

 • 17 tot 18 u. line dansen met Tatanka
 • 18.30 tot 19.30 u. officiële opening door burgemeester en marktschepen
  + de Leeuwse Muziekvereniging in concert
 • 19.30 tot 20.30 u. line dansen met Tatanka
 • 20.30 tot 22 u. The Vetsband

JEUGDPODIUM (Pastorijstraat):

 • 20 u. Choco La Mousse
 • 22.30 u. Zonko
 • 24 tot 2.30 u. DJ House Skool

ACADEMIEPODIUM:

 • 18.30 u. proclamatie Kunstacademie
 • 19 tot 20 u. Subtone Jazz Band
 • 21.30 tot 22.30 u. Subtone Jazz Band
 • Share

%d bloggers liken dit: