SINT-PIETERS-LEEUW: – 116 hyper- en supermarkten van Carrefour zijn dicht door een staking. De vakbonden voeren actie tegen de herstructurering, en eisen van de directie garanties voor de toekomst.

Een stakingspiket van een 15 mensen staat voor de hypermarkt in Sint-Pieters-Leeuw om de winkel gesloten te houden.

Volgens de vakbondsmensen reageren de meeste klanten tot nu toe positief op de acties al vinden ze het spijtig dat ook hun winkel definitief gesloten zal worden.
In Sint-Pieters-Leeuw zijn er zelf klanten die een petitie gestart hebben.

Jos (30 jaar slager): ” De onderhandelingen zijn nog steeds bezig. We hopen dat er iets uit de bus komt. Eventueel pre-pensioen en zo, dat ze de mensen optimaal begeleiden.”

Nelly (kassierster): ” We hopen met deze actie vlak voor een verlengd weekend een goed signaal te geven naar Carrefour dat wij niet met onze voeten laten rammelen.”

De beslissing tot sluiting van de hypermarkt Sint-Pieters-Leeuw op 30 juni 2010 werd een twee tal maanden geleden bekend gemaakt.
Ondertussen zijn reeds enkele personeelsleden op zoek naar ander werk al weten ze niet goed wat te doen. Komt er een goede uitstapregeling,… Ze wachten gespannen af hoe de onderhandelingen evolueren.

Share

%d bloggers liken dit: