SINT-PIETERS-LEEUW: – Op 29 april 2010 wordt het startschot gegeven voor de 50ste 14-daagse stickeractie van het Rode Kruis. Om dit jubileum te vieren, werd de sticker ontworpen en getekend in de ©Disney Pixar tekenstudio’s in Amerika.

Toy Story op de sticker

Dit jaar staan de figuurtjes van Toy Story op de sticker. De sticker wordt voor het eerst in 3D weergegeven. “Het is fantastisch dat een bedrijf als ©Disney Pixar ons wil steunen bij onze stickerverkoop,” zegt Philippe Vandekerckhove, gedelegeerd bestuurder van Rode Kruis-Vlaanderen. “Onze 14.000 vrijwilligers zijn hierdoor nog meer gemotiveerd.”

Opbrengst gaat naar de plaatselijke Rode Kruisafdelingen

Een Rode Kruissticker kost 5 euro. De opbrengst gaat volledig naar de 254 plaatselijke Rode Kruisafdelingen. Met de opbrengst van de 14-daagse financieren zij hun werking: aan sociale hulpverlening doen, eerstehulpopleidingen geven, investeren in materiaal en in opleidingen voor hun vrijwilligers.

– In Sint-Pieters-Leeuw zullen de vrijwilligers ook weer op post zijn om de stickers te verkopen.
– Ook de jeugdafdeling van Sint-Pieters-Leeuw verkoopt de stickers op zaterdag 1 mei van 14 tot 17 uur.

Share

%d bloggers liken dit: