SINT-PIETERS-LEEUW: – Fototentoonstelling Kom op tegen kanker ‘Fietstocht Tsjernobil-Brussel’ van vrijdag 2 tot zondag 18 april 2010 telkens van 10 tot 18 uur in Coloma. Tijdens de weekends van 3, 10 en 17 april van 10 tot 18 uur. Vrije toegang.

Negentien beelden van fotograaf Stephane Swinnen typeren de ambitieuze tocht van 11 recreatieve renners door Oekraïne, Polen en Duitsland.
De eindmeet ligt aan de voet van het mekka der wielerwereld, Geraardsbergen. Het mentale en fysieke doorzettingsvermogen, de teamspirit en het streven naar lichamelijke en geestelijke roes verleggen in soms barre weersomstandigheden dag voor dag de grens van de renner door vlakke, glooiende en steile landschappen. Het vliegtuig doet er 3 uur over, de auto 4 dagen
en met de fiets klaar je de klus in 11 dagen tijd.
2500 kilometer doorkruist de renner op onverharde, niet altijd vlot berijdbare wegen tussen Tsjernobyl en Brussel.

Bike Aid verzamelde met de ultratocht ‘Tsjernobyl-Brussel’ 50 000 euro voor Kom Op tegen kanker.

Stephane Swinnen
Stephane Swinnen

Stephane Swinnen: “ Het was een ongelooflijke ervaring. We vertrokken met enkele renners waarvan de oudste de Ronny meer dan 60 jaar is. Onderweg zeker na Polen werd de groep alsmaar groter door fietsliefhebbers die zich aansloten bij onze tocht.
Bike Aid was niet alleen een gezondheidsrit het was ook een ultra tocht.
Ik heb de tocht meegemaakt vanuit de volgwagen om onderweg foto’s te maken die je hier op de tentoonstelling ziet evenals nog vele andere die binnenkort in een boek zullen verschijnen. Want onderweg heb ik op mijn laptop het verhaal geschreven over deze 2500 kilometer lange tocht.
Binnen 2 maand verschijnt het boek ‘De emmer van de renner’. Het is een motiverend verhaal dat hopelijk ook andere mensen aanzet om zo’n ultra tocht te maken
.”

De emmer van de renner beschrijft in een bondig verhaal de ambitieuze tocht van 11 recreatieve renners door Oekraïne, Polen en Duitsland. De finish ligt aan de voet van het mekka der wielerwereld ‘Geraardsbergen’.
‘De emmer van de renner’ is een motiverende handleiding voor iemand die graag wil sporten maar aan discipline ontbreekt. Kan je niet doorbijten, wel, dan ligt het antwoord misschien wel hier. Stel je eigen sportdoel voorop. Inderdaad, organiseer de ultratocht van je leven. Train en sta met beide voeten aan je eigen startlijn. Bereid je voor. Waarschijnlijk wordt dit dè manier waardoor je vanaf vandaag sport. Doseer daarbij zonder dat de emmer overloopt. De conditie blijft toch op peil.
De aanzet gebeurt hier.

Meer info BIKE AID: www.bikeaid.be

Share

%d bloggers liken dit: