De uitreiking van de CultuurPrijzen Vlaanderen 2009 vond plaats op maandag 1 februari 2010 in De Kortrijkse Schouwburg, in aanwezigheid van minister Joke Schauvliege, alle genomineerden met hun entourage en een groot aantal genodigden uit het culturele veld.

In de categorie Smaakcultuur werd Centrum Agrarische Geschiedenis de Laureaat

In deze categorie was eveneens genomineerd:
Hoge Raad voor Lambikbieren HORAL
Felix Alen – Xaverius

Net als vorige editie maakt beeldend kunstenaar Johan Tahon de CultuurPrijzen award. Elke laureaat ontving een beeldje, alsook de som van 12.500 euro die elke  prijs vertegenwoordigt.

Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambikbieren (Horal)
Om de twee jaar organiseert Horal, de Hoge Raad voor de Ambachtelijke Lambikbieren, een open bedrijvendag. Voor bierdilettanten en fijnproevers is deze ‘Toer de Geuze’ een uitgelezen kans om lambikbrouwerijen en geuzestekerijen te bezoeken, en natuurlijk ook om het heerlijke goedje letterlijk en figuurlijk over de tong te laten gaan. Het lambikbier is een uniek streekproduct dat nergens anders vervaardigd kan worden. Een Vlaamse gastronomie zonder lambik ware even ondenkbaar als een café zonder bier.

meer info: www.cultuurprijzen.be

Share

%d bloggers liken dit: