SINT-PIETERS-LEEUW: – Het winterweer heeft deze voormiddag geen chaos veroorzaakt op de Vlaamse wegen. Nergens zijn er grote verkeersproblemen gemeld en er zijn ook weinig tot geen incidenten, zegt het Vlaams Verkeerscentrum.

Rond 8u30 begon het te sneeuwen in Sint-Pieters-Leeuw en ondertussen ligt er reeds 4 tot 5 centimeter verse sneeuw .

met de slee op stap in Sint-Pieters-Leeuw
Sinds gisteren zitten we officieel in een koudegolf. Vijf opeenvolgende nachten daalde de temperatuur onder nul en drie dagen na elkaar bleef ook de maximumtemperatuur onder het vriespunt.

Frank Deboosere raadt iedereen aan zoveel mogelijk binnen te blijven. ‘Het kan glad worden en daarom is het verstandiger om boodschappen even uit te stellen. Maar een bezoekje aan de grootouders is wel aangewezen. Want bij aanhoudende vriesweer is er oversterfte. Vooral oudere mensen lopen risico om te bezwijken aan een hartaanval door het koude weer.’

Wie toch de baan op moet, krijgt de raad om zijn snelheid te matigen en voldoende afstand te houden.

Share

%d bloggers liken dit: