VLEZENBEEK: – Zaterdagavond had in het ontmoetingscentrum De Merselborre in Vlezenbeek de vernissage plaats van de tentoonstelling van kunstkring ‘De Merselborre’.

Met zijn tiental leden zorgt de kunstkring ieder jaar voor afwisseling en gaan de deelnemers telkens op zoek naar nieuwe invalshoeken. Zo wordt er dit jaar gewerkt op basis van de poëzie van Piet Deryckere.

2009-10-17-kunstkring-Merselborre_2 2009-10-17-kunstkring-Merselborre_3

fotograaf Patrick Bardyn en dichter Piet Deryckere
fotograaf Patrick Bardyn en dichter Piet Deryckere

Patrick Bardyn: “We hebben al jaren in onze kunstkring een dichter, Piet Deryckere en we stelden dit jaar voor aan Piet dat hij voor elk van ons een gedicht schreef. Hij heeft dit gedaan, rekening houdend met onze persoonlijkheid en hoe we werken. Voor ons was het daarna een uitdaging om in plaats van te vertrekken van ons eigen idee en werk moesten we dit jaar vertrekken van het gedicht dat Piet voor ons geschreven had. De meeste van ons hebben toch even moeten nadenken en zijn nog eens teruggaan bij Piet om te vragen wat hij met sommige delen van het gedicht bedoelde. Het was dus voor ons ook een ontdekking van kijk een gedicht moet je nooit letterlijk nemen. Want als je het letterlijk neemt dan kan je niets creëren. Hij heeft ons dus ook meer voeling gegeven met zijn poëzie en iedereen heeft zijn gedicht op een eigen wijze geïnterpreteerd.
Deze tentoonstelling is hierdoor ook leuk voor het publiek. Want we hebben een trouw publiek en zo brengen we ze elk jaar toch weer iets anders en blijft het ook voor hen boeiend. Ze moeten dus nooit schrik hebben van ‘het is weer het zelfde van vorig jaar’”.

2009-10-17-kunstkring-Merselborre_4 2009-10-17-kunstkring-Merselborre_5
2009-10-17-kunstkring-Merselborre_6 2009-10-17-kunstkring-Merselborre_7
gedichten van Piet Deryckere
foto’s van Patrick Bardyn, Luk Stiens en Freddy Van Vlaenderen
schilderijen van Gust Van Kelecom en Rik Moriau,
beeldhouwwerken van Marcel Janssens en Micheline van Der Cruycen,
groeninstallaties van Geert Van Kelecom
juwelen van Jan Crabeels.

De vernissage van de tentoonstelling werd dit jaar opgeluisterd door gitarist Eduardo Vega.

U kan de tentoonstelling nog bezoeken op:
Zondag 18 oktober van 14.00 uur tot 18.00 uur
Zaterdag 24 oktober van 10.00 uur tot 18.00 uur
Zondag 25 oktober van 14.00 uur tot 18.00 uur
In ontmoetingscentrum De Merselborre, Schaliestraat te Vlezenbeek

(dubbelklik op de foto’s om ze in groot formaat te bekijken)

Share

%d bloggers liken dit: