ZUUN: – De derde en laatste dag van het Burenfestival ging zondagnamiddag door in de wijk Zuun, waar 6 gastgezinnen van over de hele wereld hun gastvrijheid toonden op het traject van de smakelijke wandeling.
2009-10-11-Buren-Festival-Zuun_1

Vertrekkende vanuit de basisschool Sint-Lutgardis konden de 50 deelnemers via een uitgestippelde wandeling kennismaken met inwoners uit de vier windstreken (Wallonië, Armenië, Portugal, Denemarken, Marokko en Indonesië). De grote keuze van aangeboden gerechten en dranken, die bij de deelnemende wandelaars zéér gesmaakt werden, waren maar een eerste aanzet tot een toffe babbel en een uitwisseling van menig verhaal. Dat de deelnemers er heel wat tijd over zetten om het vrij korte parcours af te leggen, was een bewijs dat de gebruikte formule een goede keuze was : alle gastgezinnen en deelnemers gaven achteraf toe dat ze heel wat opgestoken hadden van de wederzijdse kennismaking en drukten de hoop uit dat dit maar een eerste aanzet zou vormen tot een betere multiculturele dialoog.

(Dubbelklik op de foto’s om ze in groter formaat te bekijken)
2009-10-11-Buren-Festival-Zuun_2 2009-10-11-Buren-Festival-Zuun_3
2009-10-11-Buren-Festival-Zuun_5 2009-10-11-Buren-Festival-Zuun_6
2009-10-11-Buren-Festival-Zuun_4 2009-10-11-Buren-Festival-Zuun_7

En met een drankje dat men dankzij de Ouderraad van de Sint-Lutgardisschool, nog kon benutten, werd het driedaagse luik van het Burenfestival afgesloten.

Bron tekst en foto’s Jan Morre

Bekijk ook het verslag van het BurenFestival
Dag 1:  praatcafé in Negenmanneke – KLIK HIER
Dag 2: Jeugdactiviteiten in Ruisbroek – KLIK HIER
Dag 3: Gastgezinnen in Zuun – KLIK HIER

Share

%d bloggers liken dit: