SINT-PIETERS-LEEUW: – Voorbereiding kinderraad schooljaar 2009.

Zoals ieder jaar zal de kinderraad inspraak krijgen in activiteiten die voor kinderen en jongeren worden georganiseerd in Sint-Pieters-Leeuw. Daarnaast kunnen kinderen en jongeren ook spontaan discussiëren, overleggen over al wat zij zelf belangrijk vinden; dingen die gebeurd zijn, wat zij leuk of minder leuk vinden op school, thuis, in hun speelomgeving….
2009-10-06-kinderraad_dec2008_1 2009-10-06-kinderraad_dec2008_2
bron foto’s: www.sint-pieters-leeuw.be/jeugd

Dit jaar zal er tijdens de kinderraad extra aandacht worden besteed aan het GAS-reglement (gemeentelijke administratieve sancties) en meer in het bijzonder de bepalingen in het reglement die belangrijk zijn voor hun speelomgeving. Dit jaar zullen er nog speelwijzers op de speelterreinen worden geplaatst waarbij ook wordt verwezen naar bepaalde artikels uit het gasreglement. Verder naar het einde van het schooljaar toe is het de bedoeling samen met de kinderraad een sensibiliserende actie op poten te zetten die de aandacht zal trekken van de bevolking.
2009-10-06-kinderraad_feb2009_1 2009-10-06-kinderraad_feb2009_2

Op woensdag 7 oktober komt de kinderraad voor de eerste maal dit schooljaar bijeen tussen 14 uur en 16 uur in Laekelinde.

Tijdens de eerste bijeenkomst bespreken de raadsleden eerst hun speelterrein in eigen buurt, wat er thuishoort en niet thuishoort op een speelterrein.

Tijdens het tweede deel van de kinderraad kunnen de kinderen kiezen tussen twee ludieke acties m.b.t. leefmilieu.

Bij een eerste actie wordt zwerfvuil uit de omgeving van Laekelinde verzameld en geïnventariseerd o.l.v. de dienst Leefmilieu. De vervuilers (gebruikers van de infrastructuur en voorbijgangers) zullen op een zichtbare manier attent gemaakt worden wat het effect is van hun vervuilend gedrag.

klik op fiche
klik op fiche

.
Bij een tweede actie ondersteunen we het project Whice tegen de opwarming van de aarde. Deze organisatie tracht tegen de herfstvakantie zoveel mogelijk pinguïns te verzamelen. Deze diertjes worden geknutseld met blikjes om deze symbolisch een tweede leven te geven.
.

Volgende kinderraad worden de eerste voorbereidingen getroffen voor de Buitenspeeldag van 31 maart 2010 die op 4 locaties in Leeuw zal plaatsvinden. Na het overdonderend succes van vorig jaar zullen nog meer spelen en attracties worden aangeboden en de ideeën van de kinderraad hierover zijn natuurlijk heel belangrijk!

(zie artikel van  1 april 2009 + foto’s – KLIK HIER)

De komende bijeenkomsten van de kinderraad zijn gepland op:
9 december 2009  – 10 februari 2010 – 21 april 2010 – 12 mei 2010
Meer info: www.sint-pieters-leeuw.be/jeugd
klik hier – Inschrijvingsformulier kinderraad

Share

%d bloggers liken dit: