2009-10-06-VLEZENBEEK-rotonde
VLEZENBEEK: – Op vrijdag 9 oktober 2009 wordt de nieuwe rotonde in Vlezenbeek plechtig ingewandeld.

De voorbije maanden werden een aantal projecten gerealiseerd en lopende initiatieven afgewerkt in het centrum van Vlezenbeek:
de restauratie van de Onze Lieve Vrouwekerk, de aanpassing van de openbare verlichting rond dit gebouw, opfrissingswerken in de pastorij, de herinrichting van de parkeerplaatsen op het Gemeenteplein, de plaatsing van een vaste stroomverdeelkast op het plein, aanpassingswerken aan de fietspaden en verkeersplatteau op de Postweg, de aanleg van nieuwe voetpaden in diverse straten, de asfaltering van een aantal straten, en last but not least de inplanting van de rotonde op het kruispunt van Postweg en Vlezenbeeklaan.

Door deze ingreep verloopt het verkeer er nu opvallend vlotter. Vroeger een gevaarlijk kruispunt met (vaak defecte) verkeerslichten, weet u nog?
2009-10-06-Vlezenbeek-kruispunt-2007_1 2009-10-06-Vlezenbeek-kruispunt-2007_2

Tijd om al deze realisaties even in het daglicht te stellen: begeleid door de Vlezenbeekse fanfare worden ze op vrijdag 9 oktober 2009 plechtig ingewandeld. De stoet vertrekt om 18.00 uur aan de kapel op de Postweg.

Aansluitend wacht er een hapje en drankje in de feesttent op het Gemeenteplein. Een aantal lokale vedetten zorgen voor de vocale en muzikale begeleiding.

Inderdaad: de ideale gelegenheid om de gemeentelijke realisaties te beoordelen samen met de buren en hen eens in andere omstandigheden te ontmoeten …

Share

%d bloggers liken dit: