REEKS-IN-DE-KIJKER_Leeuwse-verenigfingen
SINT-PIETERS-LEEUW: – De Vlaamse Vasteplantenvereninging, VVPV, is een vereniging van liefhebbers van vaste planten en -bij uitbreiding- siertuinen. Ze werd opgericht in 1992 en telt 8 regionale afdelingen, waarvan er sinds 6 jaar ook een in Sint-Pieters-Leeuw werkzaam is met de naam VVPV-Pajottenland.
2009-09-04-VVPV-archief2008-yasmine 2009-09-04-VVPV-archief

VVPV-Pajottenland organiseert maandelijks een voordrachtavond in het G.C.C. Coloma, waarbij allerlei aspecten van het tuinieren aan bod komen. Daarnaast geeft VVPV vier keer per jaar een tijdschrift in kleur uit, organiseert ze tuinreizen voor haar leden in binnen- en buitenland en is aanwezig op een aantal plantenbeurzen. Een lidkaart van VVPV geeft ook recht op korting op de toegangsprijs van sommige beurzen, op de aanschaf van planten op de stand van de vereniging en bij sommige kwekers/handelaars. Het lidgeld kost €20 per jaar, na 1 juli €27,50 voor de rest van 2009 én 2010. Voor verdere inlichtingen: vvpv-pajottenland.skynetblogs.be en www.vvpv.be

Ook niet-leden zijn op onze voordrachten van harte welkom, tegen een toegangsprijs van €2. Leden mogen gratis binnen (2 personen per lidmaatschap).

Het najaarsprogramma ziet er als volgt uit:

25 september 2009: Bloembollen en vaste planten, een geslaagd huwelijk

Het is volop herfst, en de tuinier kijkt dan vooruit naar het volgende seizoen:zowel voor de aanplant van bollen als voor verbetering van de border is dit het geschikte moment. Geert Derom, hoofdtuinier van de tuinen van Hoegaarden, is onze gids.

16 oktober 2009: Hans Kramer van Kwekerij Hessenhof stelt ons zijn selectie Bijzondere en nieuwe vaste planten voor. Soms is iets nieuw, maar helaas niet veel bijzonders. Zoals een goed kweker betaamt geeft Hans Kramer die nieuwigheden een aantal jaren de tijd om hun goede en slechte eigenschappen te tonen. Wat na die selectie overblijft mag terecht “ bijzonder” heten.

13 november 2009:Misschien vraagt u zich af hoe met al die planten een mooie border samen te stellen. We verdiepen ons met Els Rammeloo in de visie en de beplantingsplannen van Gertrude Yekill en de Engelse border.

4 december 2009: De wereld van de orchideeën is een wereld apart. Paul Noben orchideeënkenner bij uitstek, stelt ons deze avond Europese orchideeën voor de tuin voor. Delicaat van bloem, maar mits in acht nemen van de cultuurvoorwaarden goed in de tuin te handhaven. Een waardig besluit voor het jaar 2009!

Al onze voordrachten hebben plaats in het Gemeentelijke Cultureel Centrum Coloma, Josef De Pauwstraat 25 te 1600 Sint-Pieters-Leeuw en beginnen om 20.00u.
Gratis voor leden, €2 ingang voor niet-leden
.

bron: Els Rammeloo, regioverantwoordelijke VVPV-Pajottenland

Share

%d bloggers liken dit: