SINT-PIETERS-LEEUW / RUISBROEK: – Plotse hevige aanwezigheid van Algen (Zweefalgen) op het kanaal Brussel-Charlerloi.
2009-09-02-algen_kanaal_Brussel-Charlerloi
Zweefalgen bezorgen ons het in de volksmond genoemde “Groene water of erwtensoep”.
2009-09-02-algen_kanaal_Brussel-Charlerloi-3 2009-09-02-algen_kanaal_Brussel-Charlerloi-2

” Groene Algen” is de niet-systematische verzamelnaam voor een aantal groepen relatief eenvoudige organismen die aan fotosynthese doen, of wat specifieker, nagenoeg alle organismen die aan fotosynthese doen en niet behoren tot de ‘hogere planten’ of ‘landplanten’ (Embryophyta). De groene algen hebben een overeenkomst, zij bezitten allemaal chlorophyl. Deze eigenschap zorgt ervoor dat zij net als “hogere” planten, zuurstof uit koolzuurgas vormen door inwerking van licht .

Share

%d bloggers liken dit: