RUISBROEK: – Aan de Visvijvers van het sport –en recreatiecentrum AJ Braillard organiseert vissersclub De Gouden Braesem ism de sportdienst van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw voor de zesde maal een ‘jeugdhengelkamp’.
2009-07-23-jeugdhengelen_De-Gouden-Braesem Zonder dat er dit jaar veel reclame rond gemaakt was, waren er toch heel wat jongeren op post om op een weekje de kneepjes van het vissen te leren. Zij kregen de kneepjes aangeleerd van leden van vissersclub De Gouden Braesem. Een van de vrijwillige lesgevers was zelf speciaal uit vakantie terug gekomen om het jonge volkje de passie voor het hengelen bij te brengen.
2009-07-23-jeugdhengelen_Sam Ghisleen Dubois, voorzitter van Vissersclub De Gouden Braesem geeft ons uitleg over hoe de jeugdhengelweek eruit ziet.

Ghisleen Dubois: “ We beginnen ’s morgens om 10 uur met theorieles. Ze leren hoe je lijntjes maakt, hoe je er een haak aan maakt, hoe je er loodjes aanzet. Daarna leren we hoe ze moeten uitsmijten. Om hen dat aan te leren oefenen we met een tennisbal. We leren hen de tactiek om de tennisbal in een bak te gooien en zo eigenlijk het uitsmijten om te vissen aan te leren. Daarna oefenen we dan met een lijn met gewicht aan.
Na het middageten oefenen we dan aan de vijver. En daar gaan we dan vissen. Ik moet zeggen dit jaar doen ze dat tamelijk goed! We vissen vooral op Braesem.
Het is geweldig om die gasten hun gezicht te zien als ze hun eerste vis ophalen, dat is een plezier om te zien.”

Na de jeugdhengel week zien ze regelmatig dat er zich jongeren aansluiten bij de vissersclub.
Na de jeugdweek krijgen alle jonge vissers van de club nog een vislijn, lijntjes, schepnet, schaar, en een bak om voer in klaar te maken met bijhorend voer.
2009-07-23-jeugdhengelen_Bjorn Op zaterdag 22 augustus organiseert vissersclub De Gouden Braesem een ‘open koppel wedstrijd’ aan de visvijver. Iedereen welkom.

%d bloggers liken dit: