logo_vlaams-brabantVLAAMS-BRABANT / SINT-PIETERS-LEEUW: – In 2008 kwam het fietsfonds in Vlaams-Brabant op volle snelheid. Een hele reeks werken, waarvoor de subsidies in 2008 werden vastgelegd, zijn ondertussen van start gegaan De werken zijn gestart in Affligem, Boutersem, Glabbeek, Kortenaken, Merchtem, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat en Tienen. De deputatie besliste recent om de eerste schijf van de subsidies uit te betalen.
2009-06-30-vlezenbeeklaan-1

Ook in Sint-Pieters-Leeuw wordt er gewerkt. De Vlezenbeeklaan heeft binnenkort 2 vrijliggende enkelrichtingsfietspaden in asfalt over een lengte van 1 km.
De fietspaden van elk 1,75m breed zullen achter een haagje liggen, ter bescherming van de fietser. De provincie heeft een subsidie van 138.000 euro vastgelegd en de Vlaamse overheid doet er hetzelfde bedrag bovenop.
2009-06-30-vlezenbeeklaan-2

* zie ook artikel 9 september 2008 – Klik hier

%d bloggers liken dit: