SINT-PIETERS-LEEUW: – In de periode van 29 maart tot en met 5 april heeft de politiezone opnieuw een delegatie van Canadese collega’s ontvangen.
Zowel de Québecse politie als de bestuurlijke overheid waren vertegenwoordigd. De delegatie bestond uit Lieutenant G. Roussel, directeur-général M. Thibault, prefet M. Émond en conseillère au commandant S. L’ Italien.
2009-04-delegatie-quebec-1

Het studiebezoek kaderde in het samenwerkingsakkoord (2006) tussen de lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw en de nationale politie van de provincie Québec (Canada) om informatie en ervaringen uit te wisselen. Ditmaal ging het om het thema duurzame ontwikkeling. Duurzame ontwikkeling behelst zowel sociale, economische als ecologische aspecten.

Samen met medewerkers van de politie en de gemeente gingen zij gedurende 1 week op pad om methoden, technieken en inzichten rond duurzame ontwikkeling uit te wisselen en ervaringen te delen. Er vonden eveneens aparte contacten plaats met de burgemeester en met het college. Met dit samenwerkingsverband wil zowel de gemeente als de politie verder ontwikkelen naar moderne en professionele organisaties volgens de principes van verantwoord ondernemen.

Meer info:  www.lokalepolitie.be/sint-pieters-leeuw

%d bloggers liken dit: