Sint-Pieters-Leeuw: Het thema van de jeugdboekenweek 2009 is ‘Fantasie’. De slogan luidt: ‘Achter de spiegel’.

bibliotheek Sint-Pieters-Leeuw
bibliotheek Sint-Pieters-Leeuw

De deuren van de bibliotheek staan wagenwijd open voor fantastische verhalen over elfjes, geesten, dwergen, draken, toverspreuken, …

Verhalen maken onze belevingswereld immers groter. Zonder deze fantasie is de wereld, zeker die van de kinderen, klein en benepen.

Voorleesmomenten voor kleuters

Om de onbezoedelde kinderfantasie te stimuleren, organiseert de bibliotheek in samenwerking met de jeugddienst enkele leuke voorleesmomenten.

Voorleesmomenten voor kleutersAlle kleuters zijn welkom op:

* zondag 15 maart: in de hoofdbibliotheek aan de Rink van 11.00 tot 12.00 uur;
* woensdag 18 maart: in de bibliotheek van Negenmanneke van 15.00 tot 16.00 uur;
* zondag 22 maart: in de bibliotheek van Zuun van 11.00 tot 12.00 uur;
* woensdag 25 maart: in de bibliotheek van Ruisbroek van 15.00 tot 16.00 uur;
* zondag 29 maart: in de bibliotheek van Vlezenbeek van 11.00 tot 12.00 uur.

Op het einde van deze magische momenten is er telkens een gezellige babbel en een drankje. Wij verwachten zoveel mogelijk kleuters, om samen te reizen naar een wereld waar alles anders is!

Auteurs op bezoek

Leesbevordering behoort tot één van de vele taken van een modern functionerende bibliotheek. Onmisbare partners hierin zijn de scholen en hun leerkrachten. Tijdens de jeugdboekenweek 2009 richten wij ons dan ook heel speciaal op de scholengemeenschap van Sint-Pieters-Leeuw. Om het boekenfeest te laten knallen van leesplezier nodigden wij twee auteurs uit.

Geronimo Stilton
Geronimo Stilton

* Geronimo Stilton komt op bezoek op 16 en 17 maart voor alle leerlingen van het vierde leerjaar. De kinderen knutselen, spelen toneel, lossen raadsels op, spelen en tekenen. Als uitgangspunt dienen de avontuurlijke boeken van Geronimo Stilton, in het bijzonder ‘Fantasia: De speurtocht naar het geluk’. Maar de kinderen gebruiken natuurlijk vooral hun eigen fantasie!

Mario Demesmaeker
Mario Demesmaeker

* Mario Demesmaeker geeft een lezing, in samenwerking met de jeugddienst, op 18 en 19 maart voor alle leerlingen van het zesde leerjaar. Mario Demesmaeker komt uit het Pajottenland en schrijft zowel boeken vol spanning en humor als serieuzere verhalen.

Spelen met boeken

En natuurlijk mag in een jeugdboekenfeest rond fantasie een fantastisch spel niet ontbreken. Daarom stelt de bibliotheek het “Stapel op Boeken”-spel voor aan alle leerlingen van het tweede leerjaar.


Meer weten over auteurs uit het Pajottenland en de zennevallei surf dan naar:
www.geuzeinfo.com/index.php/Literatuur
home-literatuur

%d bloggers liken dit: