2009-02-05-nachtzorgEen tiental thuisorganisaties en woon- en zorgcentra hebben donderdag in Asse een project nachtzorg gelanceerd voor zorgbehoevende 65-plussers uit de regio Halle-Vilvoorde en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De organisaties gaan samenwerken om een gegarandeerd en betaalbaar aanbod aan nachtzorg uit te bouwen in de regio.

Het gaat om één van de zes nachtzorgprojecten die de Vlaamse overheid goedkeurde en subsidieert. De nachtzorg richt zich naar ouderen die ’s nachts ondersteuning nodig hebben omwille van langdurige chronische ziekte, palliatieve verzorging en dementie. Afhankelijk van de situatie worden vrijwilligers of professionele verzorgers ingeschakeld of nachtelijke opvang geboden in een woon- en zorgcentrum.
Met dit initiatief willen de organisatoren vooreerst voorkomen dat de ouderen zich in een rust- en verzorgingstehuis moeten laten opnemen. Het gebrek aan nachtzorg is vaak immers de rechtstreekse aanleiding hiertoe soms nog voor de fysieke en psychische toestand van de cliënt dit werkelijk vereist. Het gebrek aan ondersteunende nachtzorg maakt soms ook dat mantelzorgers niet langer kunnen instaan voor de zorg omdat ze de nodige ademruimte missen om het vol te houden.

Afhankelijk van de thuissituatie en van de mogelijkheden van de zorgvrager en van de mantelzorgers kan beroep gedaan worden op verschillende mogelijkheden.

Nachtoppas
Een vrijwilliger komt ’s nachts bij u thuis.

Nachtzorg
Een gediplomeerde verzorgende komt ’s nachts bij u thuis.

Nachthotel
Tijdelijke nachtzorg in een woon- en zorgcentrum in uw streek.

Bekijk de PDF folder: http://www.nachtzorgvlaamsbrabant.be/sites/nachtzorgvlaamsbrabant.be/files/downloads/58/files/foldernachtzorghvbweb.pd

Met aanvragen voor nachtzorg kan men bij de coördinator terecht:
Coordinator: Ha-Na-Lee Gysen 02/4810892.
van maandag tot Vrijdag van 8:30u tot 16:30u
adres: Broekooi 105, 1731 Zellik
Online:
hvb@nachtzorgvlaamsbrabant.be
http://www.nachtzorgvlaamsbrabant.be

Partners:
Thuisoppas Christelijk Ziekenfonds
Gezinszorg: Landelijke Thuiszorg, Familiehulp
Woon- en zorgcentra: Mater Dei, Sint Antonius, Floordam
Wit Gele Kruis Vlaams Brabant, Memo Halle-Vilvoorde,
Broes Brussel
Sit Netwerk Thuiszorg, Sit Zennevallei, BOT Brussel

%d bloggers liken dit: