Enkele maanden geleden besliste het college van Sint-Pieters-Leeuw om de gemeente tijdens de maand december wat feestelijker te maken door middel van feestverlichting.
De firma NN Light is vandaag begonnen met het plaatsen van de kerstverlichting.

2008-12-04-kathleen-d-herde__sint-pieters-leeuwKathleen D’Herde Schepen van Lokale economie, KMO en Middenstand:
“Bedoeling van het initiatief is om de kerstsfeer bij het binnenrijden van alle dorpskernen (Rink, Zuun, Negenmanneke, Ruisbroek, Vlezenbeek, Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem) duidelijk te maken.
Er werd bewust gekozen om accenten te leggen en zeker niet te overdrijven. Het is de bedoeling dat de bewoners en handelaars van de gemeente voor bijkomende accenten zorgen aan de eigen woning of handelszaak om zo tot een sfeervol geheel te komen.”

.
In totaal gaat het om de verlichting van 6 kerstbomen, 2 lindebomen, 6 overspanningen over straat en 6 paalmotieven. Speciaal effect wordt gecreëerd door de motieven die aan de structuur van de lindebomen rond het Kapelleke, aan het gemeentehuis worden gemonteerd.

De huurformule die voor de komende drie jaar zal worden toegepast laat toe dat er volgend jaar wijzigingen kunnen worden aangebracht door versieringen te verplaatsen van de ene dorpskern naar de andere.

De feestverlichting zal aangestoken worden op maandag 8 december 2008 en zal een maand blijven hangen.

%d bloggers liken dit: