Sint-Pieters-Leeuw / Vlaams-Brabant
Gedeputeerde Julien Dekeyser stuurde volgende nieuwsflash naar de pers:

“Sterke schouders onder de zuidelijke Zennevallei”

In uitvoering van het ruimtelijk structuurplan Vlaams-Brabant keurde de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant zopas een project goed voor de reconversie en ontwikkeling van “de zuidelijke Zennevallei”.
De zuidelijke Zennevallei, de regio langsheen het Zennekanaal tussen de Bergensesteenweg en het zuidwestelijk gedeelte van de ring rond Brussel, heeft vandaag een eerder negatief en achtergesteld imago. Het werkgebied  van de gekende TV-politieman “Witse” wordt geconfronteerd met overlast van vrachtverkeer doorheen woonkernen, verouderde en verwaarloosde bedrijvenzones en een hoge werkloosheidsgraad (7,5 %).
Samen met de gemeenten Drogenbos, Sint-Pieters-Leeuw, Halle en Beersel wil Julien deze regio op de kaart zetten.  Verhogen van de attractiviteit van het gebied, oplossen van de verkeersproblematiek en verbeteren van de woonkwaliteit en recreatiemogelijkheden staan voorop. Hiernaast wordt de werkgelegenheid aangepakt door de creatie van 100ha bijkomende bedrijvenzones, aldus een gemotiveerde gedeputeerde Julien Dekeyser.

%d bloggers liken dit: