2007-11-15-sphere.jpg
Sint-Pieters-Leeuw: -De eindejaarsperiode is een gelegenheid bij uitstek om bij een lekkere maaltijd ook een lekker glaasje wijn te drinken. Het is dan tevens een ideaal moment om eens nieuwe wijnsoorten te leren kennen, niet in het minst afkomstig van nieuwe wijnlanden zoals Australië, Zuid-Afrika, Chili, Nieuw-Zeeland, Mexico en Argentinië. Ook al hebben de Europese wijnen nog steeds een goede reputatie, toch stijgt de jongste jaren de verkoop van meer exotische wijnen spectaculair. Het feit dat de druiven kunnen groeien en rijpen in een zonovergoten klimaat, daardoor de wijn vaak van goede kwaliteit is, is zeker niet vreemd aan deze gang van zaken.

 

Voor wie nog niet zo vertrouwd is met wijnsoorten uit de nieuwe wijnlanden, krijgt een ideale gelegenheid om in een gezellig kader een wijndegustatie bij te wonen. Geert Janssens en Ingrid Braem zorgen in het cultureel centrum Coloma in Sint-Pieters-Leeuw (Jozef Depauwstraat 35) voor een dergelijke gelegenheid. Als oprichters van Sphere richten zij sinds 2001 zich zowel naar particulieren, als naar horeca en groothandel. Momenteel bevat het assortiment van Sphere een 100-tal streng geselecteerde wijnen uit verschillende werelddelen. 

Naast het proeven van de wijn kan je tevens in de eindejaarssfeer komen door te luisteren naar Defile Andante, de naam van een muzikaal duo, Carl Deseyn uit Tiegem en Johan Van den Abeele uit Sint-Pieters-Leeuw. Na hun eerste concert in Oostende in 1997 spelen ze geregeld live samen op vernissages, zonsverduisteringen, voorstellingen van poëziebundels, live filmbegeleidingen en andere ‘kunstzinnige’ evenementen. Steeds meer komt de nadruk te liggen op improvisatie in een poging te komen tot de directe en eenmalige sublimatie van een vergankelijk moment. Speciaal voor het degustatieweekeinde brengt Defile Andante een ritmisch loungy en jazzy set, een lekker relaxte muzikale setting waar een fijne wereldwijn bij past. 

Wie interesse heeft om eens kennis te maken met Sphere en Defile Andante, kan langs komen op zaterdag 24 november en zondag 25 november, telkens van 14u00 tot 20u00. De toegang is gratis en je kan tevens genieten van speciale promotievoorwaarden op wijnen en wijnaccessoires. Meer info op www.spherewines.eu . 

Tekst : Jan Morre

%d