2007-11-18-velt.jpg
Velt Groot-Halle, die VELT vzw lokaal vertegenwoordigt in Groot-Halle en Groot-Leeuw, heeft op 15 november het huidige werkjaar formeel beëindigd met een jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Na een overzicht van de activiteiten van het afgelopen jaar kon met tevredenheid vastgesteld worden dat het ledenaantal gestegen was en dat de gevarieerde voordrachten en uitstappen heel wat belangstellenden konden bekoren. Ook inzake de samenwerking met andere lokale verenigingen, zoals KWB Zuun, de Gilde der Wijngeuzen en de compostmeesters van Halle, was VELT Groot-Halle zéér enthousiast. Het officiële jaaroverzicht werd op gepaste wijze afgesloten met een gratis aangeboden aperitief en een lekker stuk taart.
 

De Algemene Vergadering ging tevens gepaard met een voordracht over “enkele immuniteitsverhogende  kruiden en hun werking, en populaire kruiden in de keuken in de winter”. Gastspreekster voor deze avond was Michèle De Coster, herboriste. Samen met haar collega, Myriam Wouters, maakte ze het publiek wegwijs in een aantal immuniteitsverhogende kruiden, inzonderheid vlier, echinacea (rode zonnehoed) en gember. Ook werd er dieper ingegaan op de voordelen van een aantal keukenkruiden en planten van de allium-familie (zoals knoflook, prei en ajuin), die zeer geschikt zijn voor verschillende efficiënte én lekkere wintertoepassingen in de keuken. Michèle De Coster gaf ook een overzicht van de mogelijke toepassingen via infusen, siropen, tincturen, etherische oliën, capsules, enz.  Tot slot werd van een vlierbesseninfuus, evenals een zelfgemaakte gemberchutney geproefd. 

Tot slot konden de talrijk opgekomen aanwezigen ook de jaarlijkse biologische zadenbestelling plaatsen, zakken ecologische meststof Or Brun bestellen en grondstalen voor bodemanalyse inleveren. 

Eventuele geïnteresseerden in de werking van Velt-Groot Halle kunnen meer info verkrijgen bij voorzitster Hélène Clement (tel. 02 /  356 22 83) of via info.groot-halle@velt.be. Ook zakken Or Brun kunnen nog steeds besteld worden bij haar. 

Tekst en foto’s : Jan Morre 

%d bloggers liken dit: