gemeentehuis-sint-pieters-leeuw-smal.jpg
Sint-Pieters-Leeuw : – Tijdens de voorstelling van jaarverslag van de lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw hebben wij burgemeester Lieve Vanlinthout gevraagd hoe het zit met de plannen voor een nieuw politiekantoor. Aan de Pepingsesteenweg, waar de politie nu zit, huurt de gemeente het gebouw. Intussen is het ook verkocht.

Volgens burgemeester Vanlinthout, zijn de plannen nog niet officieel, omdat zij nog niet besproken zijn geweest op de gemeenteraad.

Het nieuwe politiebureau zou een nieuwbouw worden naast het gemeentehuis waar nu nog garages staan Het nieuwe gebouw zal niet vasthangen aan het gemeentehuis maar zal wel op dezelfde hoogte gebouwd worden. Er komt een ondergrondse parking. Aan het nieuwe gebouw komen twee toegangen.

Buiten dit alles moet ook nog het BPA Gemeentehuis goedgekeurd worden. Eens deze goedkeuring er is zal men onmiddellijk starten met het opmaken van plannen.

Van de nieuwe eigenaar van de gebouwen heeft men de verzekering gekregen dat ze in het gebouw mogen blijven tot het nieuwe er staat.

Eens het nieuwe politiebureau er staat verdwijnt het kantoor in de Lemanstraat.

%d