PAJOTTENLAND: – Zaterdag 16 december 2023 van 9u tot 16u kan je deelnemen aan een cursus heggen leggen aan het Plattelandscentrum Paddenbroek in Gooik.

Heggen leggen of haagvlechten is een echte kunst. De techniek is verweven met de geschiedenis van ons landschap. Door de komst van prikkeldraad verdwenen veel heggen. En aan het onderhoud van bestaande heggen wordt niet veel aandacht meer besteed. Nochtans maken ze deel uit van ons cultureel erfgoed. Ook veel planten- en diersoorten vinden in die hagen, heggen en houtkanten een geschikt leefgebied.

Deze opleidingsdag start met een theoretische inleiding waarbinnen de verschillende stijlen van haagvlechten aan bod komen. Daarna ga je zelf aan de slag. Na deze dag heb je genoeg vertrouwen om zelf met kapmes of bijl aan de slag te gaan.

Tarief: 20 euro (broodje inbegrepen)
Inschrijven: www.pajot-zenne.be/agenda/cursus-heggen-leggen
Lesgever: Valentijn De Cock (Inverde)

%d