VLAANDEREN: – Om de omschakeling naar elektrisch rijden te versnellen zet Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters in op de versnelde uitrol van laadinfrastructuur. Een nieuw icoon kondigt nu aan waar je je wagen kan opladen langs autosnelwegen. Tegen 2025 wil minister Peeters elke 25 km (ultra)snellaadinfrastructuur langs de snelwegen en grote verkeersassen zien, een doelstelling die kadert binnen de visienota ‘Clean Power for Transport (CPT) 2023

In totaal vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zo’n 250 vooraankondigingsborden langs snelwegen. De werken starten vandaag in Limburg, West- en Oost-Vlaanderen. Antwerpen en Vlaams-Brabant volgen de komende weken. Op gewestwegen komen er geen borden, dienstenzones worden daar sowieso nooit op voorhand aangekondigd.

Vandaag kan je op 64 locaties langs of in de buurt van snelwegen je wagen opladen, een groei van 59 nieuwe of vernieuwde locaties sinds de start van deze legislatuur. De komende jaren worden nog een 50-tal nieuwe laadlocaties op snelwegen gerealiseerd

%d